Ha autós közlekedésről van szó, a gyermek biztonsága a legfontosabb, és erről egyetlen módon gondoskodhatnak a szülők: a megfelelő autós babaülés kiválasztásával. Manapság két fő típus uralja a piacot, a hagyományos, biztonsági övvel rögzíthető és az ISOFIX rendszerű ülés. De vajon melyiket érdemes választani? Íme egy összehasonlítás a legfontosabb szempontok alapján.

Melyik biztonságosabb?

A független tesztek eredményei alapján határozottan az ISOFIX gyerekülések biztonságosabbak. Míg a hagyományos típus egy baleset következtében könnyedén elmozdul a helyéről, addig a modern rögzítőrendszer nem ismer kompromisszumot a biztonság terén. Az ISOFIX maximális védelmet nyújt a kicsinek, hiszen közvetlenül az autó karosszériájához kapcsolható.

Melyiket egyszerűbb beszerelni?

Ebből a szempontból szintén az ISOFIX rendszerű autós gyerekülés a győztes. A hagyományos ülést jóval körülményesebb beszerelni, ami nem csak a szülők idejét rabolja, hanem a helytelen bekötésnek is megadja a lehetőségét. Ezzel szemben az ISOFIX gyerekülések beszerelése gyerekjáték, mindössze néhány kattintás és kész is, ez pedig tökéletesen passzol a modern családi életbe.

Melyik kényelmesebb?

A modern baba autósülés ezen a fronton is jobban teljesít a hagyományosnál, ami a kevésbé stabil rögzítés révén könnyen rázóssá teheti az utazást a kicsinek, méghozzá szó szerint. A karosszériához rögzített ISOFIX-es ülés nyugodt körülményeket teremt a szunyókáláshoz, a szülők dolgát is jelentősen megkönnyítve ezzel.

Melyik költségtakarékosabb?

Ez az egyetlen szempont, amiben a hagyományos ülés nyer. Vagy mégsem? A csekélyebb kezdeti költség hosszú távon ráfizetés, hiszen az egyszerű kivitel rövid időn belül cserére szorul. A forgatható ISOFIX talp azonban leköveti az életkorhoz és magassághoz kötött előírásokat. A 360 fokban forgatható autós gyerekülés 0-36 hónapos korig szolgálja a baba biztonságát.

A biztonságos, egyszerűen kezelhető, kényelmes üléshez már csak egy jó márka kell, ami garantálja a strapabíró kivitelt. A Coccolle babaülések ezt tudják, kattintson a www.olibaba.hu weboldalra, és ismerkedjen meg a kínálattal, amiben jó eséllyel megtalálja a tökéleteset! Bővebb információkat a +36-70-530-0036-os telefonszámon vagy az info@olibaba.hu e-mail címen kaphat, kérdezzen bátran!