Sokan nem tudják, de a játszótér nem „csupán” a szórakozás miatt fontos, hanem a gyerekek fejlődése miatt is. Kicsi korban például a hintázás remekül fejleszti az egyensúly érzéket, míg a homokozás kreativitásra tanít és növeli a fantáziát. Számos példát lehetne még felhozni, de nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a játszótér építés nagyobb korban is hozzájárul a gyerekek mentális egészségéhez.

Modern világunkban valamilyen szinten természetes, hogy a fiatalok sokat ülnek a számítógép előtt. Egyrészt már az iskolai feladataik elvégzéséhez is szükségük van rá, másrészt ezen tartják egymással a kapcsolatot és persze szívesen játszanak is rajta. Ez nem feltétlenül jelent rosszat, hiszen rengeteg fejlesztő játék van a számítógépen is, amikkel fontos képességeket sajátíthatnak el, illetve gyakorolhatják az iskolában tanultakat. Ezek mellett azonban nem bagatellizálhatjuk el a szabad levegőn töltött idő fontosságát sem. A játszótér építéssel hozzájárulhatunk, hogy a kint töltött idő alatt a gyerekek könnyedén kielégíthessék a mozgásigényüket. Az iskolában órák hosszán át egy helyben kell ülni, és ezután egy játszóterezés felüdülés a testnek és a léleknek egyaránt! A számítógép által kibocsátott kék fény az agyat teljesen lefárasztja, viszont a testet nem. Ez a gyerekekben feszültséget teremt, stresszessé teszi őket, és idővel betegségeket is okozhat, ezért a játszótér építés elengedhetetlen a kiegyensúlyozott iskolai élethez is!

játszótér tervezés során kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy minden korosztály találjon számára élvezetes és izgalmas elfoglaltságot. Cégünk, a Biohárs Kft., régóta foglalkozik játszótér kivitelezéssel, melynek kapcsán teljes körű szolgáltatást nyújtunk.

Amennyiben Ön éppen játszótér építéshez keres megbízható partnert, látogasson el a www.biohars.hu weboldalra, ahol bővebb információt talál rólunk és szolgáltatásainkról! Ha kérdése van, keresse bizalommal munkatársainkat a jatszoter@biohars.hu e-mail címen vagy a +36306114617-es telefonszámon!