Svájci fehér juhászkutya tenyészetünk története 2011-ben kezdődött, azóta óriási tapasztalatra tettünk szert ezekkel a kutyákkal kapcsolatban. Ez egy olyan fajta, ami kiválóan megállja a helyét házikedvencként vagy akár rendőrségi kutyaként is, hiszen nem csak nagyon okos, hanem fantasztikus jellemmel is rendelkezik. Nézzük, mi mindent érdemes tudni a fajta jellembeli tulajdonságairól, vagyis milyen társa számíthat az, aki svájci fehér juhászkutya tenyészetünkhöz fordul!

Ezek a kutyák különlegesen kedves és intelligens állatok. Könnyen kezelhetőek, okosak, hűségesek. Svájci fehér juhászkutya tenyészetünktől minden esetben egy gyorsan és szívesen tanuló állatot kaphat, ami idegenekkel szemben sem viselkedik agresszíven. Imádja a családját, a gyerekeket és nem okoz gondot számára az sem, ha más háziállatokkal is meg kell osztania otthonát. Akár más ebekkel is problémamentesen tartható együtt, sőt, kifejezetten falkakedvelő típus.

Svájci fehér juhászkutya tenyészetünkhöz akkor is érdemes fordulnia, ha nem kimondottan családi kedvencet keres, hanem munkakutyát. A fajta többféle feladatra is alkalmas és kiképezhető, például népszerű, mint őrző-védő, vakvezető vagy akár keresőkutya is. Előszeretettel választják rendőrségi feladatokra is, például jeleskedik kábítószer felkutatásában. Leghíresebb képviselőjük Prince, a kanadai rendőrség munkatársa, aki volt az év rendőrkutyája is a hihetetlen hatékonyságának köszönhetően. Svájci fehér juhászkutya tenyészetünk állatai egytől-egyig gyönyörűek, azonban ez korántsem jelenti azt, hogy kanapéra való kutyák lennének: a szervezetük nagyon ellenálló, erős, testfelépítésük szilárd.

Svájci fehér juhászkutya tenyészetünk jó választás akkor is, ha kifejezetten valamilyen feladatra keres munkakutyát, de akkor is, ha a családjába szeretne egy érző, értő és nem utolsó sorban csodaszép négylábú társat. Ha szeretne még többet megtudni a fajtáról, látogasson el a www.icewinekennel.com weboldalra! Amennyiben további kérdése lenne, szívesen válaszolunk a dogz.kata@gmail.com e-mail címen vagy a 06 20 383 6963-as telefonszámon.