Lassan negyven éve, 1982-ben mutatták be az első ATV-t, vagyis quadot, ami minden terepre alkalmas (All Terrain Vehicle) járműként vonult be a köztudatba. Az első fecske a Suzuki QuadRunner LT-125 volt, majd ezt követték szép sorban a többiek: a Honda a TRX 200 típussal és a Yamaha a YFM200 Moto-4-gyel. Innentől felgyorsultak az események.

négykerekű, terepjáró motorok történetének következő mérföldkövére mindössze három évet kellett várni, és 1985-ben a Suzuki nyitott a sport felé, a Suzuki QuadRacer 250 egy motocrossból származó, kétütemű motorblokkot kapott, amit alumínium lengőkarokkal és tripla tárcsafékkel egészítettek ki, az így létrejövő quadok pedig verhetetlenek voltak a versenyeken – legalábbis egy darabig. Ebben az évben ugyanis a Kawasaki is bejelentette az első négykerekű, terepjáró motorját, és más cégek is elkezdtek kacsintgatni a kategória felé; olyanok is, amelyek addig sosem gyártottak még hasonló járműveket sem. Ebben az időszakban jelent meg a 4×4 hajtás is, ami megalapozta a munkára használatos quadok jövőjét.

quadok piaca évről évre növekszik, egyre komolyabb ágazattá válik, és egyre több gyártó jelenik meg, ami négykerekű, terepjáró motorokat szeretne értékesíteni a világ terep-szerelmeseinek. A kezdeti évek óta már megjelentek a teherszállításra is alkalmas változatok, sőt, a hat-, illetve nyolckerekű, valamint a kétéltű változatok is, amelyeket erdészeti feladatokra használnak. Az elektromos hajtás az utóbbi években kezdett elterjedni, és az egyre előremutatóbb fejlesztésekkel a quadok jövője biztosítottnak látszik.

Cégünk, az Erdőgépker Kft. a TGB quadok forgalmazásával foglalkozik. Kínálatunkban négyféle négykerekű, terepjáró motor szerepel, melyek mindegyike az élvonalba tartozik a maga területén. Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a TGB quadok iránt, keresse fel a www.tgb-quad.hu címen megtalálható honlapunkat, ahol minden információt megtalál róluk! Ha kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, vagy rendelni szeretne, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén: a +36-62-533-934-es telefonszámon, vagy az erdogepker@erdogepker.hu e-mail címen!