Óvja a szemét természetes szemcseppek rendszeres használatával! A kontaktlencsét viselőknek igazi megkönnyebbülést hoz.

A szemüveg és a kontaktlencse két olyan, látást segítő eszköz, amit valamilyen szemprobléma miatt viselnek az emberek. Azt gondolnánk, hogy a szemüvegre mindenki nemet mond, de sokan a kontaktlencsét utasítják el. A kontaktlencsét viselők nagy része ha ki is próbálja, gyakran visszavált szemüvegre. Mi ennek az oka? Sokan szemszárazsággal küzdenek.

Kontaktlencse és száraz szemek

Aki viselt már kontaktlencsét és elkezdett tőle viszketni, szúrni, égni a szeme vagy egyszerűen csak kellemetlenül száraz érzést tapasztalt, az tudja, hogy miről beszélünk. Jó tudni, hogy a szemszárazság, ami egy állapot, nem függ össze a kontaktlencséhez köthető szemszárazsággal.

A lencse okozta szárazság kialakulhat átmeneti okból, ilyen a szeles időjárás vagy a szoba száraz levegője. A túl régi vagy nem megfelelő típusú lencsék is okozhatnak diszkomfort érzetet és ugyanez igaz a beszennyeződött kontaktlencsére is.

A természetes szemcseppek használatával a szem ismét hidratált lesz, a lencse pedig kényelmesen illeszkedik a szemgolyóra. Amikor a szem kiszárad, a kontaktlencse alól kifogy a könnyréteg, emiatt a szem szaruhártyáját kezdi dörzsölni. Ez igen kellemetlen, főleg, ha nincs mód a lencse kivételére. A szem hidratálása azért is fontos, mert a száraz szemen viselt lencse könnyebben okoz irritációt és emiatt a gyulladások is könnyebben kialakulnak.

A természetes szemcseppekből kontaktlencse felhelyezés előtt közvetlenül ajánlott a szembe cseppenteni, illetve a nap folyamán többször is megismételni a műveletet.

A természetes hatóanyagok és a gyógytermékek webáruháza vagyunk, ahol számos problémára gyógyírt találhat a vásárló. Az online megrendelhető étrend-kiegészítők, gyógyteák, vitaminok és speciális élelmiszerek választéka a www.gyogyfuvesbolt.hu honlapon szerepel. Amennyiben további információkat igényelne, lépjen kapcsolatba kollégánkkal telefonon vagy üzenetben: 36-01-466-8869, 36-01-466-8869, info@gyogyfuvesbolt.hu.