A kenu kölcsönzés azoknak a vízitúrázóknak opció, akik szeretnék kipróbálni az evezés élményét. Önmagában már elegendő a kalandvágy és az elhatározás is, a többit mi adjuk.

Ki szállhat vízre?

Elöljáróban szeretnénk mindenkit megnyugtatni, hogy a vízitúra egyszerűen megvalósítható, bárki jelentkezhet, aki kedvet érez az evezéshez. Nem jelent kizáró okot, ha valaki nem tud úszni, soha nem evezett vagy nem ült még vízi járműben. Természetesen szükség van általános jó kondícióra, mert a kenut fel kell emelni esetenként és evezni kell kilométereken keresztül. Sajnos az eszméletvesztéssel járó betegségek megléte is kizáró okot jelent. Ezek alapján életkori megkötés nincs, kicsik és idősebbek is ülhetnek kenuba, ha vonzza őket a kaland lehetősége.

A vízitúra, mint nyaralás népszerű azoknak a családoknak a körében, akik szeretik aktívan tölteni a közös szabadság napjait. Egy ilyen túra nemcsak fizikai kihívást jelent, de ötvöződik benne a sátorozás vadromantikája és a természet közelségének élményekkel teli programja is.

Kenu vagy kajak?

A kenu kedvelt vízi jármű, ami a kajakkal ellentétben nyitott, nem kell egy nyíláson keresztül elhelyezkedni benne. Könnyebb a ki és beszállás is ennek köszönhetően. Szabadabb mozgást, kényelmes utazást tud biztosítani.

Kialakításánál fogva a kenu ugyan nehezebb, de családbarátabb vízi járműnek mondható. Stabil és nagy a teherbírása is, nem borul fel egykönnyen és könnyebb benne ülőpozíciót váltani út közben is. Padokon ülve kell evezni, a nyitott járműben pedig van bőven hely a pakolni valónak.

Nagyszerű közlekedési eszköz a lassú sodrású. nyugodtabb vizeken. Egyetlen evezőt kell használni a haladáshoz és a kormányzáshoz. A kenuban ülők így összedolgoznak, egyik az egyik oldalon, másik a másik oldalon tapossa a vizet az evezővel, szükség van az összehangolt mozdulatokra az evezéshez. Egyszemélyes kenunál viszont felváltva kell az egyik és a másik oldalon vízbe meríteni az evezőt.

A www.vizitura.com-on a túráinkról olvashatnak az érdeklődők . Érdeklődjön a 06 42 443 519, 06 42 504 306 telefonszámokon vagy pedig üzenetben, a vizitura@vidamdelfin.hu email címen!