A medence tisztán tartása nem olyan nehézkes, mint elsőre gondolná az ember. Noha minden medence más és más, így különböző karbantartást kíván, egy dologban megegyeznek: tiszta medencéhez rendszeres ápolás szükséges. Akár medence karbantartó céggel akár saját kezűleg végzi a felülvizsgálatot, ezt a néhány dolgot mindenképp érdemes tudni a medence karbantartásról!

medence karbantartás része a medence felületén található szennyeződések, levelek, bogarak eltávolítása minden másnap. Ezt könnyen elvégezheti a megfelelő medence fölöző hálóval is. A víz aljára süllyedt kosz már nehezebben eltávolítható, de a nemkívánatos dolgok kihorgászása jelentősen növeli a medence keringtető rendszer hatékonyságát, ezért érdemes figyelni rá.

Hetente végzendő medence karbantartási feladat a porszívózás, mely tisztítja a vizet és ezzel a módszerrel csökkenthető a vízhez adott kemikáliák mennyisége is. De nem a porszívózás az egyetlen heti munka a medence körül, a falak és a csempe alapos tisztítása csökkenti az algásodást és a lerakódásokat is megakadályozza.

A szűrő típusától és a medence használat gyakoriságától függően minden fajta szűrőt tisztítani kell. A medencefűtés kevésbé karbantartás igényes, viszont mindenképp szakemberre kell bízni. A vízszint ellenőrzése is medence karbantartási feladat, ha ugyanis túl alacsony, az károsíthatja a szivattyút. Általános szabály, hogy a nyáron használt vizet télre sem érdemes leengedni a medencéből. A víz PH értékének ellenőrzése, a savasság és lúgosság mérése is kulcsfontosságú, hogy tudja, mennyi vegyszerre van szükség az egészséges víz minőséghez. Ha az ammónia és a nitrogén felhalmozódnak a vízben, kölcsönhatásba léphetnek a fertőtlenítésre használt klórral, ilyenkor le kell csökkenteni a klór szintet normál tartományba.

Az esetleges lukakat is érdemes még a tél beállta előtt felderíteni és szakemberrel javíttatni. Használat után, a téli hónapokra téliesíteni kell a medencét, azaz felkészíteni a mínuszokra.

Szeretne többet tudni a medence karbantartás pontos lépéseiről saját medencéje esetében? Vagy a szakszerű és biztonságos medence téliesítés érdekli? Kattintson weboldalunkra a www.szavini.hura, vagy lépjen kapcsolatba velünk a +36-23-545-310-es telefonszámon, vagy a szavinipool@gmail.com e-mail címen!