Sokan vannak, akik imádnak utazni, felfedezni a világot, kirándulni, várost nézni. Európa csodálatos és néha nehéz is úti célt választani, mert annyi szép látnivaló van, hogy egy élet is kevés arra, hogy megnézzük. Vannak azonban olyan helyek, amiket egyszer mindenkinek látnia kell. Ezek közé tartozik az Alpok mesés vonulata is, amihez fogható talán az egész Földön nincs. És nem is kell hozzá olyan messzire menni, csak a szomszédos országba. Egy ausztriai szállás, ami Karintiában található, remek kiinduló pontja lehet alpesi kirándulásoknak, városnézéseknek, de még passzív pihenéshez is kiváló.

Karintia az egyik legváltozatosabb tartomány, tele hegyekkel, völgyekkel, szurdokokkal, patakokkal és nem utolsósorban gyönyörű városokkal, falvakkal. Az itt található ausztriai szállásról indulva természeti és kulturális látnivalókat is megtekinthetünk. Annak, aki a természet közelsége miatt látogat ide, érdemes a nagyobb hegyek felé vennie az irányt. A tartomány északnyugati részében található a Magas-Tauern Nemzeti Park, ahol a környék legmagasabb hegycsúcsa, az Ankogel is helyet foglal. Ez egy csodálatos terület, az előtérben alpesi legelőkkel, virágos rétekkel, hegyi patakokkal, a háttérben pedig a híres hegycsoport égbe törő csúcsaival. Egy néhány órás séta is lenyűgöző élmény itt, de számtalan túraútvonal is található a környéken.

Egy Karintiában található ausztriai szállás azonban remek választás azoknak is, akik a kulturális környezet iránt érdeklődnek jobban. A tartomány központja Klagenfurt, de csodaszép még Villach, a várak rajongóinak pedig Friesach és Gmünd a kihagyhatatlan. Bad Gastein ugyan már nem Karintiához, hanem a szomszédos Salzburg tartományhoz tartozik, de mindenképp érdemes megnézni.

Amennyiben a tökéletes ausztriai szállást keresi, ne menjen további! Kattintson a www.mallnitzappartements.com weboldalra, ahol minden információt megtalál wellness szállodánkról! Ha kérdése van vagy foglalni szeretne ausztriai szállásunkon, keressen minket bizalommal a +36 (20) 299-0005-ös telefonszámon, szívesen állunk rendelkezésére!