A sajttorta népszerűségének növekedését hazánkban sokáig gátolta az elnevezése: sokan hitték azt, hogy a sajt és az édesség összeférhetetlen dolgok, dacára annak, hogy korábban az úgynevezett mesesajt, azaz a csokoládés ömlesztett kockasajt hatalmas népszerűségnek örvendett. Mára azonban szinte mindenki imádja a sajttortát, hiszen édes, krémes, és számtalan variációban el lehet készíteni, sőt, sajttortakészítő kurzusok is indulnak, ahol minden apró trükköt el lehet lesni ahhoz, hogy tökéletes legyen a végeredmény!

A rengeteg verzió közül kiemelkedik a klasszikus New York-i sajttorta, ami talán a legfinomabb az összes közül, bár erről természetesen megoszlanak a vélemények; sokan jobban kedvelik a tömörebb, ám különféle szószokkal megspékelt sajttortákat, vagy a nyers változatot. Természetesen meg lehet találni az alap sajttorta receptjét a neten, de az többnyire egy egyszerűsített változat. A New York-i sajttorta ettől egyetlen hozzávalóban különbözik, viszont ez meghatározó; mondhatjuk, hogy ettől lesz ez – egyszerűsége dacára – a legjobb sajttorta a világon!

A sajttortához kekszmorzsából és olvasztott vajból kevert alap szükséges. Többen állítják, hogy ez nekik túl száraz, szétesik, és inkább sütnek valamilyen tésztát hozzá, de jól eltalált arányokkal ezek a problémák kiküszöbölhetőek. A kekszes alapot elősütni is kell; a morzsálódás ennek hiányából is fakad. Ez után következhet a krém, ami ugyebár sajtkrémből, tojásból, lisztből, cukorból és vaníliából áll alapesetben. A New York-i sajttorta abban különbözik az alaprecepttől, hogy tejfölt kevernek a krémsajthoz, ezzel elérve az áhított lágyságot és krémességet. Nem feltételeznénk, hogy az elkészült desszert élettartama meghaladja a fél órát, de ha mégis, akkor ez a sajttorta felvágás után még négy nappal is csodásan lágy, és egyáltalán nem szárad ki!

Ha szeretné megtanulni a különféle sajttorták, köztük a New York-i verzió elkészítését, vegyen rész sajttortakészítő kurzusunkon! A BonitArt workshopján minden apró trükköt és tippet megkaphat ahhoz, hogy otthonában is elkészíthesse a legtökéletesebb sajttortákat! Ha kérdése lenne, keresse fel a www.bonitaart.hu-t, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-30-235-4626-os telefonszámunkon, vagy az info@bonitaart.hu e-mail címünkön!