Sokak kedvenc hobbija a horgászat, ami köztudottan szabadtéri tevékenység, és többnyire az otthontól távol szokás hódolni neki. Egy horgászattal eltöltött hétvégéhez pedig szállásra is szükség van, ami a jobb horgászhelyeknél nem mindig áll rendelkezésre. Ilyenkor be kell szerezni egy horgászsátrat, ami kiszolgálja a horgászok minden igényét. Mondhatnánk, hogy minek az, hiszen van egy sátor a sufniban, az majd jó lesz, de nem véletlen, hogy ehhez a sporthoz külön sátortípust fejlesztettek ki! Lássuk a különbségeket!

A horgászsátrakat a horgászok igényei alapján tervezték. A horgászsátor általában magasabb, mint a helytakarékos, és épp ezért lapos túrasátrak, amire azért van szükség, hogy egy, vagy két ágy elférjen bennük. A túrasátrak aljánál megvan az a szélesség, aminél egy-két ember a földön, hálózsákban tud aludni, azonban a formája miatt a földtől 30-40 cm-re nem elég széles, hogy elférjen benne egy ágy. Ezért a horgászsátrak általában hosszabbak és magasabbak, mint a túrasátrak és a formájukat is úgy alakították ki, hogy a föld felett 30-40 cm-re is ugyanolyan tágasak legyenek, mint az aljuknál.

További jelentős különbség a rétegek száma. Ha egy három évszakos horgászsátrat szeretnénk vásárolni, akkor minimum kétrétegű sátort válasszunk. Szinte minden horgászsátor ilyen kialakítású, de ha mégsem, akkor vásárolhatunk hozzá úgynevezett winterskint, ami gyakorlatilag egy plusz ponyva. Ezen kívül még egy fontos különbség van, mégpedig a rudazatnál. A horgászsátrak nagy részének üvegszálból készül a rudazata, amit a rudakba fűzött gumiszál feszít meg. A túrasátrak rudazatának átmérője általában a fele, mint amit egy közepes minőségű horgászsátorhoz adnak.

Ha Ön is rajong a hosszú, hétvégi horgásztúrákért, és szeretne új horgászhelyeket is felfedezni a civilizációtól távol, vásároljon horgászsátrat és kempingfelszerelést a Carphunter Hungary Kft. horgászkellék webáruházában, amit a www.solartackle.hu címen talál! Kérdés esetén hívja a +36-70-408-5556-os telefonszámot, vagy írjon az info@solartackle.hu e-mail címre!