Amikor valaki elkezd ismerkedni a festészettel, elsőre talán nehéznek tűnhet eligazodni a különböző technikák és az ezekhez kapcsolódó eszközök között, ám idővel kialakul a saját stílus, illetve ezzel összefüggésben a felszerelésre vonatkozó preferencia is. Az első és egyben legfontosabb kellék maga a vászon, amire az alkotás kerül, ennek kiválasztására tehát nagy gondot kell fordítani. Többféle típus létezik, melyek más-más technikához ajánlottak és érzésre is egészen eltérőek, ezért érdemes az összeset kipróbálni.

Az első kérdés, amiről dönteni kell, hogy a feszített vagy a kasírozott vászon a szimpatikusabb, csak ezután érdemes foglalkozni a különböző alapanyagokkal és az alapozás módjaival. Nézzük, milyen érvek szólnak a kasírozott vászon mellett!

A kasírozás azt jelenti, hogy egy merev hordozóra, rendszerint MDF lapra ragasztják, illetve préselik a vásznat, így a végeredményként létrejött kasírozott vászon egyesíti magában a farost és a vászon minden előnyét. Az MDF lap vastagsága a vászon méretétől függően változhat, a lényeg a merevítő hatás, melynek köszönhetően a vászon nem ereszkedik meg, ez pedig a festékfilmnek is stabil alapot ad, vagyis nem tud repedezni. A kasírozott vászon képes megóvni a festményt, ha esetleg a hordozó egy véletlen baleset folytán eltörik, így az MDF lapot egyszerűen ki lehet cserélni anélkül, hogy a vászon elszakadna és az alkotás tönkremenne.

Akár kezdőként szeretné felfedezni a kasírozott vászon előnyeit, akár profi művészként keres megbízható forrást a beszerzéshez, a Ship-Art Festővászon Manufaktúra webáruházában megtalálja, amit keres! A vaszon.myshoprenter.hu címen kényelmesen böngészhet termékeink között, és leadhatja rendelését, ha arra van szüksége, akár egyedi méretben is. Fedezze fel, milyen lehetőségeket biztosítunk a kasírozott vászon rendeléshez, és a témában felmerülő kérdéseit tegye fel bátran elérhetőségeink valamelyikén! Várjuk megkeresését a +36-30-522-1007-es telefonszámon, valamint az info@festovasznak.hu e-mail címen!