A festészet legalapvetőbb kelléke természetesen maga a vászon, melynek használata évszázados hagyományokra tekint vissza. Egyes források szerint már a 14. században alkalmaztak fehérítetlen lenvásznat, először Olaszországban, majd lassan mindenhol erre cserélték korábbi kellékeiket a művészek.

A vászon számtalan előnnyel bír, ugyanis könnyű és rugalmas, a méreteket tekintve pedig lényegében korlátlan lehetőségeket kínál. Ugyanakkor könnyen sérül és érzékeny a levegőre, valamint a nedvességre. Ma már szerencsére ezek a hátrányok is kiküszöbölhetőek, mégpedig a megfelelő alapozással, így a jól megválasztott vászon tökéletes megoldást kínál a művészeknek. Milyen előnyökkel bír pontosan az alapozott feszített festővászon, és mit érdemes tudni ezzel kapcsolatban?

Az alapozás nélkülözhetetlen annak érdekében, hogy a vászon képes legyen ellenállni a környezeti hatásoknak és tartós megoldással szolgáljon. Az alapozott feszített festővászon azonban nem csak ezért jó választás, az alapozással ugyanis egyben elő is készítik a vásznat. Többféle módszerrel készülhet alapozott feszített festővászon, a választást pedig elsősorban az alkalmazni kívánt technika határozza meg. Ha nincs preferált technika, az akrilalapozást érdemes választani, ami egy univerzális megoldást jelent, megállja a helyét akrilfestés, olajfestés és tempera esetén is. Az alapozott feszített festővászon kínálatot színek szerint is érdemes megvizsgálni, natúr, fehér és fekete típusok is kaphatóak.

Fedezze fel a Ship-Art Festővászon Manufaktúra webáruházát, melyben alapozott feszített festővászon is számtalan változatban rendelhető! Böngésszen nálunk bátran, és szerezze be az Ön számára ideális kellékeket a festéshez! A www.vaszon.shoprenter.hu címen minden termékünket megtekintheti és a kiválasztott alapozott feszített festővászon rendelését is elintézheti. Ha a vásárlás előtt kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal, mindenben szívesen segítünk! Várjuk megkeresését a +36-30-522-1007-es telefonszámon és az info@festovasznak.hu e-mail címen!