A jó idő beköszöntével sokakban megfordul a gondolat, hogy szükség lenne valamilyen aktívabb mozgást végezni. Mivel a futást szinte bárhol, bármilyen körülmények között űzhetjük, így a kezdő sportolók gyakran emellett teszik le a voksukat. Azonban fontos letisztázni, hogy mielőtt tapasztalatlanul belevágnánk a futásba, be kell vésnünk pár alapszabályt az elménkbe!

Először is megfelelő futó cipő nélkül nem érdemes elindulni! Bár rövidtávon nem érzékeljük a hátrányait egy mezei sportcipő használatának, hosszútávon nem csak lábfájást, de gerincfájdalmakat is okozhat a rossz cipő alkalmazása! Emellett fontos, hogy mindig ideális futó ruházatban legyünk! Ha esik, vegyünk fel esőkabátot, ha fúj a szél, akkor pedig széldzsekit! Futás közben könnyebben lehet megbetegedni, éppen ezért szükséges a megfelelő ruházat!

Ha ezeket észben tartjuk, és fokozatos léptekkel haladunk, garantált lesz a siker! A megfelelő sportfelszerelésért pedig látogasson el a www.sportosbolt.hu-ra! Kérdés esetén állunk rendelkezésére telefonon, a +36-30-386-3377-es számon!