A jó időben rengetegen döntenek úgy, hogy a zsúfolt tömegközlekedési eszközök helyett kerékpárral vágnak neki az útnak, ha valamilyen elintéznivalójuk akad. A városi biciklizéshez sokféle kiegészítőt érdemes beszerezni annak érdekében, hogy az igazán komfortos legyen. Emellett azonban a biztonságról sem szabad megfeledkezni, sajnos bárhol, bármikor akadhat olyan ember, aki szemet vet valaki más tulajdonára. A biciklisek alapvető kelléke tehát a kerékpár zár, amit egyetlen alkalommal sem szabad otthon hagyni. Mire érdemes figyelni ezzel kapcsolatban?

Az első és legfontosabb teendő természetesen egy megbízható kerékpár zár beszerzése. Ma már számtalan típusból válogathatnak az érdeklődők, ezért érdemes alaposan megfontolni a választást. Az egyik legnépszerűbb változat az U lakat, ami magas biztonsági szintet nyújt, hiszen edzett, kemény acél adja az alapját. Természetesen ezen belül is többféle minőség és árkategória érhető el, és egy olcsóbb verzió esetében nem lehet ugyanazzal a biztonsági fokozattal számolni, mint egy márkás kerékpár lakat esetében.

Ugyanakkor fontos szem előtt tartani, hogy a legkiválóbb kerékpár zár sem tud maximális védelmet nyújtani, ha nem használják körültekintően. A legfontosabb szabály, hogy ellenőrizni kell, mennyire ellenálló a kiszemelt tereptárgy, amihez rögzíteni tervezzük a kerékpárt. Ha nem elég stabil, esetleg könnyen elvágható elemekből áll, akár néhány perces távollét alatt nyoma veszhet a biciklinek, hiszen ezzel a kerékpár lakat sem tudja felvenni a harcot. Ajánlott előre megtervezni az útvonalat és a tennivalókat, illetve célszerű elkerülni azokat a városrészeket, amivel kapcsolatban rossz hírek keringenek ilyen szempontból, ezzel is sokat lehet tenni a biztonságért.

Érdekli a kerékpár zár vásárlás lehetősége? Csak U lakat jöhet szóba, esetleg szívesen megismerne más típusokat is? A Bringa Butik webáruházában biztosan megtalálja, amire szüksége van! Nézzen körül a www.bringabutik.hu weboldalon, és adja le rendelését gyorsan, egyszerűen, kényelmesen! Felmerülő kérdéseit tegye fel bátran, várjuk megkeresését a webshop@bringabutik.hu e-mail címen!