Minden iskolában, a tornateremben ott van bordásfal, mert rendkívül hasznos és sokoldalú tornaszer. Felnőttként viszont már nem nagyon használjuk, pedig rengeteg gyakorlatot végezhetünk rajta.

A bordásfal leginkább a nyújtó gyakorlatokhoz használható, de az erősítő edzések alkalmával is tökéletes segítséget nyújt. Gyerekes családoknak különösen ajánlott, hiszen a kicsik kiélhetik rajta a mozgás iránti vágyukat, de a szülők is edzhetnek rajta. Az előkészítő gyakorlatok közül a bordásfalon végzett gyakorlatok a legerőteljesebbek; ezek különösen a váll, a kar, és a törzs izmaira hatnak, de szinte minden testrész erősítésére, valamint a helyes testtartás kialakítására is alkalmazhatjuk. Ha pedig kombináljuk más tornaszerekkel, például húzódzkodó kerettel, akkor gyakorlatilag otthoni edzőtermünk is lehet, ráadásul kis anyagi ráfordítással!

A bordásfal gyakorlatai igen sokrétűek. Függeszkedve térd- és lábemelést végezhetünk rajta, de segíthet a fekvőtámasz elsajátításában, majd miután megerősödött a mell és a felkar izomzata, nehezíthetjük is vele a gyakorlatot. Felüléshez is használható, mert a lábfejet beleakasztva kímélhetjük a derekunkat. Ha magasabbra tesszük, és be is hajlítjuk, azzal fokozhatjuk a hasprés hatékonyságát is. Alkalmas húzódzkodásra is, de leginkább nyújtáshoz használhatjuk. Az egyik lábat derékmagasságban rá kell helyeznünk a bordásfalra úgy, hogy mindkét lábunk nyújtott helyzetben legyen, és derékszöget zárjanak be egymással, majd a feltett lábhoz előre kell hajolnunk. Váltott lábbal végezve kiválóan nyújtja az izmokat, és levezetésnek is kiváló!

Ha úgy döntött, szeretné élvezni a bordásfal előnyeit otthonában, látogassa meg a SportJátékShop webáruházát, amit a www.sportjatekshop.hu címen érhet el! Tekintse meg a bordásfal és a hozzá tartozó kiegészítők választékát, majd rendelje meg online! Ha kérdése, vagy észrevétele lenne, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken! Hívja a +36-30-784-1447-es telefonszámot, vagy írjon az info@sportjatekshop.hu e-mail címre!