Vízitúrára indul? Kalandozni szeretne a Tisza gyönyörű vidékén? A kajak – kenu kölcsönzést kezdők és haladók is igénybe vehetik nálunk.

Evezni mennyire veszélyes?

A vízitúra nem tartozik azok közé a szabadidős programok közé, amiket bármikor lehet űzni. Nem árt hozzá a kellemes idő, egy kis vállalkozószellem és a megfelelő felszerelés. Sokan nem mernek vízre merészkedni, mert az evezést veszélyes sportnak tartják. Az igazság az, hogy ahogy mindenben, ebben is be kell tartani a szabályokat, csak semmi hirtelen mozdulat a vízen! A kellemetlen helyzetek elkerülik, ha tiszteli a vizet, komolyan veszi az evezést és figyel a túravezető tapasztalattal átitatott szavaira.

A túra elején a vezető elmondja, mire kell figyelni, a szükséges mozdulatokat pedig mindenki begyakorolja. Őszintén közölni kell, ki mennyire tud úszni és evezni.  Ismeri a vizet, ezért a résztvevők nyugodtan rábízhatják magukat.

Mire ügyeljen, ha kajakba vagy kenuba ül?

A túra legfontosabb eszköze a kajak vagy a kenu, amiből egy és több személyes változat is létezik. Általában kölcsönözni szokás. A bérlők nemcsak a kajakot, kenut és az evezőket kapják meg a bérlésnél, hanem további, hasznos eszközöket is. A mentőmellény a bizonytalanoknak vagy az úszni nem tudóknak kötelező. A túrázó több literes hordót is vehet maga mellé, amiben a túrára vitt legszükségesebb holmik kapnak helyet és ahol vízhatlanok maradnak az evezés ideje alatt. Kerékpárt is szokás bérelni, ha két szakasz között a szárazföldet is fel szeretné deríteni a csapat.

A Vidám Delfin vízitúrák a természet rajongóknak, a vízi kalandoroknak és a kihívások kedvelőinek szólnak. Használja ki a nyarat arra, amire való és gyűjtsön egy csokorra valót a kalandokból! A túráinkról és a kölcsönzésről a honlapunkon, a www.vizitura.com-on írunk bővebben. Az aktuális túrákra már lehet jelentkezni, regisztráljon és készüljön az evezésre! Ha valamiben szüksége van a kollégáink segítségére, csak írjon üzenetet a vizitura@vidamdelfin.hu email címre, illetve telefonáljon a 06 42 443 519, 06 42 504 306 számok egyikén!