A biztonságos és kényelmes kerékpározásban sokféle tényező játszik szerepet, melyek közül gyakran emeljük ki a nyereg kiválasztását vagy az üléspozíció beállítását, de kevesebb szó esik arról, hogy milyen kormánymarkolatot érdemes használni. Azok számára, akik kevésbé intenzíven használják a biciklit, többnyire megfelel a gyári markolat, és csak akkor merülnek el jobban a lehetőségekben, ha az elkopik és újat kell vásárolni. A kormánymarkolat nem jár nem kiadással, mégis jelentősen befolyásolja a biciklizés élményét, hiszen erre támaszkodunk és az irányításban is fontos szerepet játszik, így mindenképpen érdemes alaposabban is körüljárni a témát.

Elsősorban a felhasználási terület, illetve az egyedi igények határozzák meg, hogy milyen kormánymarkolatot érdemes használni. Léteznek kisebb és nagyobb átmérőjű típusok, puhább és keményebb változatok, gumis és szivacsos verziók, és természetesen többféle forma, így minden szempontból nagy a kínálat. Általánosságban elmondható, hogy minél extrémebb terepen van használva a kerékpár, annál vékonyabb és keményebb kormánymarkolatot tanácsos használni, ugyanis ezzel lehet stabilabban fogni és könnyebben irányítani a kormányt. A kényelmen és biztonságon felül nem mellékes szempont a dizájn sem, melynek tekintetében szintén sokféle lehetőség van, manapság már színekben és mintázatban is gazdag a kínálat.

Amennyiben szeretné személyre szabottá varázsolni kerékpárját, néhány kisebb alkatrész cseréjével is hatalmas változást érhet el! Ha úgy érzi, hogy lehetne javítani a biciklizés élményén, érdemes elgondolkodnia új kormánymarkolat használatán. A Profi Bringa széles kínálatában biztosan megtalálja az Önnek való típust, és webáruházunkban kényelmesen meg is vásárolhatja a kiszemelt kormánymarkolatot. Nézzen körül www.profibringa.hu weboldalunkon, és ha tanácsra van szüksége vagy kérdése lenne, keressen minket bátran elérhetőségeink valamelyikén! Várjuk megkeresését a +36-42-501-901-es telefonszámon és az info@profibringa.hu e-mail címen!