Teljes, szabadtéri kondipark létrehozásához kültéri fitness park elemeket kínálunk. A mozgás szabadsága mindenkinek elérhetővé válik.

Edzés kondiparkokban, friss levegőn

A kondiparkokból egyre több bukkan fel szerte a városokban. Ezeket a kültéri, edzésre alkalmas helyszíneket alapvetően kettő típusba tudjuk elkülöníteni. Az egyik a fitness park, a másik pedig a street work out edzésre alkalmas park.

A street work out vagy ghetto work out egy gimnasztikus alapú mozgásforma, ami fegyencedzés néven is ismert. Elsősorban saját testsúlyos gyakorlatok jelentik az edzés gerincét. Hihetetlen mértékben képes erőt, egyensúlyérzéket és koordinációt is fejleszteni, ha néhány rúd és a test találkozik. A street work out hazánkban 2008 óta hódít.

A kültéri fitness parkok ma már egyre több helyen jelennek meg és kínálnak ingyenes, változatos mozgásformát az utca emberének. Az edzőtermek világát viszik ki a szabadba, egyszerűbb eszközök segítségével, amiket idősek és fiatalok is tudnak használni.

Milyen helyen érdemes edzeni?

A fitness elemekből álló kondipark jellemzőit néhány pontban összefoglaltuk:

  1. Nem a mennyiség, hanem a minőség számít. Olyan elemekből álljon, amik teljes testre ható edzéshez is ideálisak.
  2. Kiemelkedően fontos a jó tervezés. Nem elég, ha jól felszerelt, ha a park elemei nem tudják a funkciójukat betölteni. A magasságok, távolságok precíz kiszámítása mérvadó. A helytelen arányok és távolságok meghiúsítják az egyes gyakorlatok helyes végrehajtását.
  3. A kültéri fitness park elemek összeválogatása, azok változatossága is számít. Nincs szükség több, hasonló gyakorlat elvégzésére alkalmas elemre.

A tudatosság, a kreatív használat, az intenzitás és az ismétlés is hozzájárul ahhoz, hogy a szabadtéri fitness elemek használata is hatékony tudjon lenni. Habár kisebb ellenállással működnek, mint az edzőtermi gépek, eredményes edzésre ezek az elemek is alkalmasak.

A www.world2000.hu webcímen a honlapunkat és az elérhetőségeinket találja. Keressen minket bizalommal: 06-93-536-770, iroda@world2000.hu.