Hogy mire jó a távcső? Az emberi szem korlátozott felbontóképességét és fénybefogadását terjeszti ki, azaz korrigálja és kibővíti látási képességünket. A távcső optika ugyanis sokkal nagyobb, mint a pupilla, a szemnek nem látható, apró részleteket is képes felbontani, láthatóvá tenni. Az első távcsöveket az 1600-as évek elején, Hollandiában készíthették, egyesek Hans Lipperheynek tulajdonítják a felfedezés érdemeit de az biztos, hogy Galileo Galilei is megépítette a saját távcsövét és rendszeresen használta is csillagászati megfigyeléseihez.

Ezt a Galilei-féle távcsövet alkalmazzák ma is lényegében a legkülönbözőbb optikai műszerekben, mint a színházi távcső, fényképezőgépek, mikroszkópok, nagylátószögű előtétek. A prizmás távcsövekben, mint a megfigyelő vagy túratávcsövek, a képet a fényútba helyezett prizmák segítségével megfordítják, 1894 óta sikerrel alkalmazzák. A tükrös távcsöveknél vagy reflektoroknál a fénysugaraknak homorú tükrön való visszaverődése, azaz reflexiója révén jön létre a kép. Halvány égitestek, például galaxisok vagy üstökösök megfigyelésére tökéletesek. A katadioptrikus távcsövek a torzulások korrigálása a cél, míg a nem optikai távcsövek segítségével pedig nemcsak a látható optikai tartomány, hanem például a rádióhullám is feltérképezhető.

A távcső tehát bonyolult technológián alapul és nem olcsó mulatság a beszerezése, de webáruházunkban most megrendelheti a különböző távcsöveket akciósan is!

Kínálatunkban talál mutatós Levenhuk színházi távcsöveket, kicsi és mobilis Dörr Prolux zsebtávcsövet, Nikon vízálló, terep, túra és vadász távcsöveket és Olympus professzionális távcsöveket is! A www.fotostop.hu weboldalra kattintva részletesen is megtekintheti változatos távcső választékunkat, kiválaszthatja a legmegfelelőbb darabokat és rendelhet is online! A 06-82-510403-as telefonszámon, vagy üzenetben az info@fotostop.hu e-mail címen szívesen nyújtunk bővebb tájékoztatást is szolgáltatásunkról! FotoStop webáruházunkban minden megtalál, ami fényképezőgép, okoseszköz, távcső, kamera, kiegészítő fronton csak elérhető!